Wat hebben een verzuimtraining en een eend met elkaar gemeen?
17 maart 2023 
0 min. leestijd

Wat hebben een verzuimtraining en een eend met elkaar gemeen?

Op het eerste gezicht lijken een verzuimtraining en een eend niet veel gemeen te hebben. Maar als we een beetje dieper kijken, kunnen we misschien een overeenkomst vinden: beide kunnen betrekking hebben op het vermogen om zich aan te passen aan verschillende situaties.

Eenden zijn bijvoorbeeld in staat om te leven op het land, in het water en in de lucht en hebben verschillende aanpassingen ontwikkeld om in deze verschillende omgevingen te kunnen overleven. Op dezelfde manier kan een (interactieve) verzuimtraining deelnemers helpen zich aan te passen aan verschillende situaties op het werk, zoals omgaan met een eerste ziekmelding, medewerkers die het oneens zijn met een beoordeling, of niet terug deinzen voor een stevige dialoog of zelfs conflict. Meebewegen en aanpassen is nodig om te kunnen presteren en bij te dragen aan een gezonde werkomgeving, met medewerkers die in de groep blijven en niet buiten de boot vallen (hoewel 'buiten de boot' de ideale plek voor de eend is).

Dus, hoewel het misschien niet meteen duidelijk is, kunnen beide begrippen worden gezien als voorbeelden van aanpassingsvermogen en het vermogen om te gedijen in verschillende omgevingen. En we zijn erachter gekomen dat eenden helemaal zo gek nog niet zijn.

Wil jij je leidinggevenden leren zich in verschillende situaties staande te houden? Bekijk dan eens onze interactieve Video e-Learning over het voeren van een goed verzuimgesprek!

Reactie plaatsen