Online Verzuimtrainingen
verzuim verlagen

Goed nieuws!

Je organisatie is toegevoegd als gebruiker van de Online Verzuimgids.


 • Direct de juiste kennis over preventie, verzuim en wetgeving
 • In overzichtelijke, prettig gepresenteerde items
 • Voor alle leidinggevenden en medewerkers
 • Via een beveiligde toegang

Hier vind je instructie en tips over het in gebruik nemen van de Online Verzuimgids.

Let op: deze pagina is alleen voor jou als contactpersoon voor Mercer of OnlineVerzuimtrainingen. 

Gebruik déze link om de gids aan je personeel beschikbaar te stellen: 

https://onlinetrainingserver.nl/verzuimgidsDe link opent de inlogpagina van de Online Verzuimgids waarop een ieder van jouw organisatie met zijn of haar e-mailadres kan inloggen. Deze link blijft altijd dezelfde en zal niet veranderen. Je kunt de link dus blijvend gebruiken voor je communicatie, interne webpagina of portaal*. 

*) De link kan in alle gevallen gewoon worden opgenomen als externe link. In voorkomende gevallen kan de Online Verzuimgids ook specifiek worden geïntegreerd in L&D portals, HR-systemen of verzuimregistratiesoftware. Koppelingen vanuit de verzuimregistratie rechtstreeks naar de juiste items in de gids is mogelijk. Consultancy en een pakket van koppelingen zijn beschikbaar. Neem even contact op voor meer informatie.


Succesfactoren

Met deze gids is kennis over verzuim 24/7 binnen handbereik, zowel als training als naslag. Zorg dat de gids goed bekend is binnen je organisatie.


 • Het e-Learning Communication Plan van Mercer helpt hierbij. Het geeft een opzet in drie fasen waarbij per fase ingevuld wordt wat er nodig is om de bekendheid en acceptatie te vergroten.
 • Een video preview komt binnenkort beschikbaar. Dit is een korte teaser die je mensen bewust en nieuwsgierig maakt en die je in je communicatie kunt inzetten. De preview zal vanaf deze pagina te downloaden zijn. 
 • Maak gebruik van themaweken. Denk aan de Nationale Vitaliteitsweek, de Week van de Werkstress, de Week van de Overgang, etc. Ondersteun het met de video preview, interne e-mails, posters met QR-code, etc.
 • Goede ervaringen hebben we met het verplicht stellen van trainingen voor nieuwe managers. Er zijn bedrijven die de training opnemen in de inwerkperiode.
 • 20% van je leidinggevenden is proactief. Gebruik je interne ambassadeurs, sponsoren en natuurlijke leiders om je boodschap te verspreiden.
 • Organiseer zo nu en dan een kennissessie rondom ziekteverzuim en gebruik de Online Verzuimgids als workshop/lesmateriaal. De consultants van Mercer kunnen je hierbij ondersteunen.
 • Monitor het gebruik van de Online Verzuimgids. Beperkte data insights zijn op aanvraag beschikbaar; gewoon even een e-mail naar hallo@onlineverzuimtrainingen.nl en je ontvangt kosteloos een overzicht van het aantal views in jouw organisatie.

Extra's

Wijzigingen in regelgeving

De Online Verzuimgids staat onder redactie van Mercer Nederland. Mochten er wijzigingen optreden in wet- en regelgeving dan zullen die worden doorgevoerd in de inhoud van de gids. 

Wijzigingen worden centraal doorgevoerd en een update erover wordt per e-mail verstrekt. Dit is een service die onderdeel is van de licentie-overeenkomst, er hoeft dus niet apart voor betaald te worden.

Specifieke aanpassingen

Mocht je bij bepaalde items in de gids extra of andere informatie willen vermelden, dan kan dat. Denk bijvoorbeeld aan een uitzondering op loondoorbetaling omdat jouw organisatie onder een afwijkende CAO valt, of je wilt contactgegevens van de bedrijfsarts vermelden, etc. Werkgeversspecifiek maken van de gids is mogelijk en valt onder meerwerk. Neem gerust even contact op voor de mogelijkheden.  

Goede verzuimgesprekken

Met de Online Verzuimgids beschik je over een tool voor efficiënte kennisoverdracht. Het 'Wat' wordt helder uitgelegd. Leidinggevenden zitten daarnaast ook met 'de Hoe-vraag': Hoe doe ik dat? Hoe voer ik een goed verzuimgesprek waarin ik de medewerker snel weer terug aan het werk krijg? Hiervoor is de training 'Meester in het Verzuimgesprek', een interactieve simulatie met verschillende oefenscenario's. 

Jouw mening

Wat zijn je bevindingen over de Verzuimgids? Wat vind je goed, praktisch, leerzaam, kostenbesparend? 

Waar loop je tegenaan, wat zou je graag zien, welke suggesties en feedback heb je voor ons?