Vragen over Online Verzuimtrainingen

                   

FAQ's Online Verzuimtrainingen

Voor wie zijn online verzuimtrainingen bedoeld?

De trainingen zijn bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers in organisaties. De trainingen zijn zo generiek mogelijk gehouden, waardoor ze door veel organisaties ingezet kunnen worden, zowel in de commerciële als in de non-profit sector.

Wie mogen er gebruik maken van de trainingen die we voor onze organisatie aanschaffen?

Iedereen die werkzaam is binnen de organisatie mag onbeperkt gebruik maken van de training, ook externen die tijdelijk worden ingehuurd.

Wat wordt er exact geleverd?

Na het activeren van een abonnement ontvang je een instructie en toegangslink met unieke code in je mailbox. Deze link deel je eenvoudig met je mensen. Dat kan rechtstreeks via e-mail, maar meestal wordt de link in een interne webpagina gehangen zodat je medewerkers er 24/7 gebruik van kunnen maken.

Hoe lang duren de videotrainingen ongeveer?

Dat hangt af van de keuzes die je in de video maakt, maar ga uit van 20 - 30 minuten. Dit is voor alle trainingen ongeveer gelijk.

Mogen we de videotraining ook gebruiken voor commerciële doeleinden?

Nee, dat mag niet. Zou je dat toch wensen, neem dan even contact met ons op, we hebben een interessant partnerprogramma.

Ik zie weleens video's die heel leuk zijn, maar halverwege stopt het en moet je betalen voor extra content. Is dat bij jullie ook zo?

Nee. Je betaalt voor een volledige trainingstool waar je iedereen binnen de organisatie gebruik van kunt laten maken. Geen verborgen up-sells dus.

Is het afnemen van een coaching- of begeleidingstraject verplicht bij de aanschaf van een videotool?

Nee hoor. Geen gedwongen winkelnering. Je maakt zelf uit óf en welke expert je welke begeleiding wilt laten verzorgen naast het beschikbaarstellen van de online verzuimtraining aan je personeel.

Kan ik de kosten declareren bij onze zorgverzekeraar?

In bepaalde gevallen kan dat, bijvoorbeeld vanuit de preventie-, gezondheids- of bedrijfsgebonden budgetten. De online trainingen zijn mede ontwikkeld met Zilveren Kruis die de trainingen veelal ondersteunen. Wat andere zorgverzekeraars willen vergoeden is ons niet bekend.

Wat is de relatie tussen de video's en de experts?

De experts hebben mee-ontwikkeld aan de videotools. Zij waren verantwoordelijk voor de content en weten op hun vakgebied van de hoed en de rand en zijn bereid je te helpen met interventiesrogramma's, workshops of coaching.

Door wie worden de videotools onderhouden?

Studio Interactive is de maker van de tools die eveneens de hosting en het onderhoud doet. Het kan voorkomen dat er updates zijn voor videotrainingen. Deze worden dan doorgevoerd en de klant ontvangt hiervan tijdelijk een service-update.

Wie is de eigenaar van OnlineVerzuimtrainingen.nl?

OnlineVerzuimtrainingen.nl is een platform van Studio Interactive en staat als handelsnaam bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 67971318.

Is het mogelijk om de videotools op maat te maken voor onze eigen organisatie?

Tot op zekere hoogte kan dit. De Poortwachter Uitlegvideo kan eenvoudig aangepast worden op werkgever specifieke content.

Bij de andere trainingen kunnen we bedrijf- of themaspecifieke content laten verschijnen, bijvoorbeeld bij de juiste vraag of feedback. Denk hierbij aan een aanklikbare button of een tekstblok dat over het beeld schuift.

Scènes kunnen gedeeltelijk worden aangepast. Neem gerust even contact op als je wensen teveel afwijken van het scenario in de video.

Kan ik voor onze organisatie een geheel eigen videotraining laten maken?

Ja, dat kan. Inspireert de methode je, dan kunnen we - al dan niet gebruikmakend van hetzelfde script - een maatwerktraining ontwikkelen. Stel je vraag gerust per e-mail of via 'Contact' rechtsboven.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn mensen de trainingen ook daadwerkelijk gaan doen?

We adviseren om met interne communicatie bekendheid te geven aan de nieuwe tools. De bedrijven die dat doen, halen beduidend meer uit de trainingen dan organisaties dat nalaten. Naast de Top Tien Tips geven we je ook gratis een interactieve trailer (bij Hybride Werken, Verzuimgesprek, Vitaliteit en Werkdruk) die je kunt inzetten als smaakmaker.

Wat als er iets fout gaat, bij wie kan ik dan terecht?

Bij ons; via e-mail of telefoon. Maar wees gerust, bij de levering (plaatsing) en het draaiende houden van de videotrainingen is nog nooit iets fout gegaan (dat de video niet doet wat het moet doen). Op z'n hoogst zou een internetstoring roet in het eten kunnen gooien, maar helaas ligt dat buiten onze invloedssfeer. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat er iets niet naar verwachting is, laat het ons direct weten, we zijn per telefoon, e-mail en via 'Contact' op deze site bereikbaar.

Hoe werkt het 'Gratis proberen' precies?

Voordat je kiest voor de videotrainingen wil je ze natuurlijk een keer gedaan hebben. Het werkt zo:
1. Vraag een proefversie aan via de knop in het menu rechtsboven (of hier direct onder).
2. Binnen enkele minuten ontvang je een toegangslink voor een proefversie in je mailbox. De proefversie staat op de door jou aangegeven datum open en je kunt er op je gemak doorheen en met collega's bespreken. Zie het maar als een proefrit.