Blended Learning als oplossing in de aanpak van ziekteverzuim
Blended Learning in de aanpak van ziekteverzuim
30 maart 2023 
1 min. leestijd

Blended Learning in de aanpak van ziekteverzuim

Blended Learning is een leermethode die het beste van twee werelden combineert: klassikaal en online leren. Bij blended learning wordt een deel van het leerproces online aangeboden, terwijl het andere deel in een klassikale omgeving plaatsvindt. Deze vorm van educatie biedt verschillende voordelen bij de aanpak van ziekteverzuim. In dit artikel geven we de belangrijkste.

1. Flexibiliteit. Blended Learning biedt werknemers de mogelijkheid om op elk moment en op elke locatie te leren, waardoor het makkelijker wordt om de training in te passen in hun drukke werkschema. Dit kan met name nuttig zijn voor werknemers die te maken hebben met langdurig ziekteverzuim.

2. Personalisatie. Blended Learning biedt de mogelijkheid om het leerproces af te stemmen op de individuele behoeften van de werknemer, bijvoorbeeld doordat deelnemers zelf keuzes hebben met betrekking tot het tempo en het pad dat ze door de training bewandelen. Hierdoor kan de training beter aansluiten op de specifieke gezondheidsproblemen waarmee een werknemer te maken heeft en kan het helpen om sneller terug te keren naar het werk.

3. Kostenbesparing. Blended Learning is kostenefficiënter dan traditionele trainingen, omdat het minder reiskosten en minder tijdverlies met zich meebrengt.

4. Toegankelijkheid: Blended Learning kan worden aangepast aan de individuele leerbehoeften en -stijlen van werknemers. Dit kan de toegankelijkheid en de effectiviteit van de training vergroten voor werknemers met verschillende achtergronden en leerbehoeften.

5. Effectiviteit. In een aantal gevallen worden onze trainingen door partners ingezet als huiswerk. Bijvoorbeeld de training ‘Meester in het Verzuimgesprek’*. Begeleid door een trainingsbureau wordt de online training eerst beschikbaar gesteld aan de groep deelnemers. Zij nemen allen oefenscenario’s door, krijgen in de video de eerste feedback op hun vaardigheid en kennis, en gaan daarna in een workshop (onder begeleiding van de trainer) met elkaar in gesprek. Het grote voordeel: iedereen heeft dezelfde scenario’s al thuis doorlopen, waardoor de neuzen dezelfde kant op staan en de workshop uitermate doeltreffend kan verlopen.   

     

*) Wil je zien hoe onze interactie-videotraining eruitziet? Regel dan hier je gratis proefversie. Wil je een volledige blended variant aanbieden aan je mensen, neem even contact op en we bespreken de mogelijkheden!

Reactie plaatsen