Interactieve uitlegvideo over Poortwachter. Een effectieve en efficiënte manier om langdurig zieke werknemers te informeren.
Interactieve uitlegvideo: een effectieve en efficiënte manier om langdurig zieke werknemers te informeren.
20 maart 2023 
1 min. leestijd

Interactieve uitlegvideo: een effectieve en efficiënte manier om langdurig zieke werknemers te informeren.

Zieke werknemers kunnen moeite hebben met het begrijpen van de Wet Verbetering Poortwachter. De wet is complex en het taalgebruik is soms moeilijk te begrijpen. Juridische termen en formele taal maken het voor zieke medewerkers moeilijk om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht, wat hun rechten en plichten zijn.

Daarbij komt dat langdurig zieke werknemers moeite hebben met informatieverwerking. Ziekte, van welke aard dan ook, kan een negatieve invloed hebben op cognitieve processen zoals aandacht, geheugen en concentratie. Hierdoor kan het voor langdurig zieke werknemers moeilijker zijn om nieuwe informatie te verwerken en te onthouden.

Bovendien kunnen langdurig zieke werknemers te maken hebben met symptomen als vermoeidheid, pijn, gebrek aan motivatie, stress en angst, die de cognitieve functies beïnvloeden. Dit kan weer leiden tot verminderde concentratie en geheugenproblemen, waardoor het opnemen en verwerken van informatie moeilijk is. Ons pleidooi is dus ook om dit soort communicatie zo simpel en doeltreffend mogelijk te maken.

Effectiviteit

OnlineVerzuimtrainingen heeft een leuke en leerzame videotool ontwikkeld, specifiek voor de WvP. Een effectieve manier om de complexe inhoud van de wet op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. De tool is online beschikbaar en biedt zieke werknemers de mogelijkheid om de wet op eigen tempo te bekijken, verwerken en te begrijpen.

Efficiency

Naast het voordeel van een beter begrip over de rechten en plichten en een hogere betrokkenheid van medewerkers bij het naleven van de wet, biedt de ‘Poortwachter Verhelderaar’ (de interactieve uitlegvideo) organisatorische en financiële voordelen voor de organisatie.

Een groot pluspunt is de verminderde belasting op de HR-afdeling en verzuimcoördinatoren. Met een interactieve uitlegvideo worden zieke medewerkers op een leuke en makkelijke manier geïnformeerd over de wet, waardoor HR-managers minder tijd en moeite hoeven te besteden aan het (keer op keer) uitleggen aan individuele medewerkers. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op HR-kosten en meer efficiëntie binnen de organisatie.

Hier vind je een preview van de Poortwachter Verhelderaar. De eerste drie items in het keuzemenu zijn geactiveerd. Overweeg je om de video in jouw organisatie in te zetten? Regel dan vandaag nog je gratis proefversie

Reactie plaatsen