Weg met die droge kost! Hoe een innovatieve video over de Wet Verbetering Poortwachter geld bespaart én verzuim vermindert!
Weg met die droge kost! Hoe een innovatieve video over de Wet Verbetering Poortwachter geld bespaart én verzuim vermindert!
23 maart 2023 
2 min. leestijd

Weg met die droge kost! Hoe een innovatieve video over de Wet Verbetering Poortwachter geld bespaart én verzuim vermindert!

De Wet Verbetering Poortwachter: wie kent em niet? Nou ja, kennen?

We weten dat de wet er is, maar echt kennen, dat doen er maar weinig. En toch weten we dat het belangrijk is om te voldoen aan de wet. Maar laten we eerlijk zijn, de inhoud van deze wet kan behoorlijk saai en droog zijn. Het naleven van de wet kan zelfs ontmoedigend zijn, vooral als je niet goed weet wat er van je wordt verwacht. 

Maar wat als er een oplossing is om dit probleem het hoofd te bieden?

De oplossing is een interactieve uitlegvideo over de Wet Verbetering Poortwachter. Deze video is niet alleen effectief in het overbrengen van de vereiste informatie, maar maakt het ook mogelijk om deze op een leuke en leerzame manier te bekijken. Een video die voorziet in het overbrengen van generieke, voor iedereen relevante wet- en regelgeving, én die kan worden aangepast aan specifieke wensen van elke werkgever! De tool biedt de perfecte manier om zieke medewerkers te informeren over deze wet in geval van langdurig ziekteverzuim.

Het grootste voordeel van de interactieve uitlegvideo is dat zieke medewerkers op een leuke en leerzame manier geïnformeerd worden over de Wet Verbetering Poortwachter. In plaats van een ouderwetse brief met overwegend saaie inhoud, krijgen medewerkers online een interactieve en dynamische ervaring. Functioneel, relevant voor de werknemer en de informatie blijft beter hangen.

Een interactieve uitlegvideo (we hebben de tool de naam 'Poortwachter Verhelderaar' gegeven) kan een waardevolle investering zijn voor iedere organisatie. Door het op maat te laten maken, past het op elke organisatie. En dat allemaal terwijl het de organisatie helpt om te voldoen aan de wettelijke eisen.


'Toegankelijk en begrijpelijk'

'De video geeft op een toegankelijke en begrijpelijke manier uitleg over de Wet Verbetering Poortwachter. Met als groot voordeel dat je zelf kunt bepalen over welk onderwerp je meer wilt weten, zonder dat je een heel document hoeft te lezen of de totale video hoeft te kijken'.

(Janneke Verschoor - Avans Hogeschool)


Naast het voordeel van een hogere betrokkenheid van medewerkers bij het naleven van de wet, kan een interactieve uitlegvideo over de Wet verbetering poortwachter ook financiële voordelen bieden voor de organisatie.

Een belangrijk financieel voordeel is de verminderde belasting op de HR-afdeling. Met een interactieve uitlegvideo kunnen medewerkers op een leuke en gemakkelijke manier worden geïnformeerd over de wet, waardoor HR-managers minder tijd en moeite hoeven te besteden aan het uitleggen van de wet aan individuele medewerkers. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op HR-kosten en meer efficiëntie binnen de organisatie.

Bovendien kan een interactieve uitlegvideo ook helpen om de kwaliteit van het verzuimmanagement binnen de organisatie te verbeteren. Het zorgt voor een beter begrip bij medewerkers over hun eigen verantwoordelijkheid en verplichtingen in geval van ziekte en arbeidsongeschiktheid, wat kan leiden tot een snellere en betere terugkeer naar werk. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een verlaging van de verzuimkosten voor de organisatie.

Kortom, het investeren in een interactieve uitlegvideo over de Wet verbetering poortwachter biedt niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen en meer efficiëntie binnen de organisatie.

Proberen? Regel vandaag nog je gratis proefversie. (Meer info en een preview van de videotool vind je hier).Reactie plaatsen