Goed verzuimgesprek, groot effect: zo voorkom je langdurig verzuim
Kort gesprek, groot effect: zo voorkom je langdurig verzuim
16 februari 2024 
1 min. leestijd

Kort gesprek, groot effect: zo voorkom je langdurig verzuim

Waar efficiënt verzuimbeheer en sterke arbeidsrelaties hand in hand gaan, begrijpen we dat het beheersen van verzuim niet alleen gaat over cijfers, maar ook over mensen. Daarom introduceren we onze nieuwe online training waarin je in de rol van leidinggevende een aantal gesimuleerde gespreksscenario's doorloopt. Online, vanuit je luie stoel.

Wat is het probleem?

De eerste ziekmelding of een gesprek over frequent verzuim zijn vaak lastige gesprekken voor leidinggevenden. Managers schuiven het voor zich uit en laten andere prioriteiten snel voorgaan. De bewustwording dat een goed gesprek een hoop gedoe (en kosten) kan voorkomen, is de eerste stap.

Onze oplossing

Een goed verzuimgesprek kenmerkt zich door een balans tussen empathie tonen en tegelijkertijd de belangen van de organisatie behartigen. De online training die wij aanbieden is ontwikkeld om leidinggevenden te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om effectieve verzuimgesprekken te voeren. We richten ons op het vinden van de juiste balans tussen relatie- en taakgericht communiceren. Door middel van zes interactieve scenario's, variërend van overbelaste medewerkers tot situaties met burn-out en depressie, leren deelnemers de fijne kneepjes van het voeren van deze gesprekken.

Praktische aanpak

De training maakt gebruik van realistische filmscènes waarin deelnemers de rol van manager op zich nemen. Dit zorgt voor een praktische en direct toepasbare leerervaring, waarbij deelnemers directe feedback ontvangen en hun gespreksvaardigheden aanscherpen.

Resultaten

Het doel van de training is tweeledig: enerzijds de medewerker snel en zorgvuldig weer aan het werk krijgen en anderzijds het behouden van gezonde arbeidsverhoudingen. Deze aanpak helpt niet alleen bij het verminderen van verzuimkosten, maar versterkt ook de algehele werkomgeving.

Met 'Meester in het Verzuimgesprek' bied je een aantrekkelijke tool voor elke leidinggevende die streeft naar een efficiënt verzuimbeheer en het onderhouden van sterke arbeidsrelaties. Neem vandaag nog de regie over verzuim in uw organisatie en ontvang online toegangslink tot de training.


Geïnteresseerd in deze training? Klik hier voor meer informatie of neem even contact met ons op. Of vraag een gratis proefversie.

Reactie plaatsen